Näkösuoja parvekkeelle – suosittu parvekekaihdin on loistoratkaisu

Näkösuoja parvekkeelle – suosittu parvekekaihdin on loistoratkaisu

Parveke on parhaimmillaan kerrostaloasunnon toinen olohuone. Varsinkin pienissä asunnoissa asuvat arvostavat parvekkeen tarjoamaa lisätilaa. Monet kerrostaloalueet ovat tosin melko tiheään rakennettuja ja liikenne asuinalueilla on vilkasta, joten usein jonkinlainen näkösuoja parvekkeelle on tarpeen. Kankaisilla vekkikaihtimilla luodaan myös talon julkisivuun siisti ilme, kun parvekkeilla säilytettävät tavarat eivät näy ulos.

Parvekkeelle kaivataan näkösuojaa monista syistä

Rajoita näkyvyyttä parvekkeelle

Visor kaihtimet ovat oiva valinta lasitetulle parvekkeelle, kun haluat sulkea pois ohikulkijoiden tai vastapäisen talon asukkaiden uteliaat katseet. Lisäksi kaihtimet suojaavat tehokkaasti auringon lämmöltä ja liialliselta kuumuudelta.

Käytätkö parveketta saunan vilvoittelutilana? Lasitetulla parvekkeella on mukava istua saunan jälkeen ja vilvoitella pyyhkeeseen kääriytyneenä. Visor kaihtimet pitävät sinut suojassa vierailta katseilta myös pimeinä iltoina. Kaihtimien ansiosta parvekkeellesi ei näe, vaikka ulkona olisi pimeää ja parvekkeella valot päällä. Parvekkeestasi tule viihtyisä, yksityinen tila.

Otatko aurinkoa parvekkeella? Voit säädellä parvekekaihtimia joustavasti esimerkiksi niin, että aurinko pääsee paistamaan parvekkeen ylälaseista ja kaidelaseissa olevat kaihtimet tuovat silti tarvittavaa yksityisyyttä. Lisäksi voit halutessasi avata parvekelasit päästääksesi auringon säteet parvekkeelle. Jokaiseen lasiin erikseen kiinnitettävät Visor kaihtimet eivät estä parvekelasien normaalia käyttöä; voit avata lasit, ilman että sinun tarvitsee ensin erikseen nostaa kaihtimia lasien edestä ylös.

Tykkäätkö treenata parvekkeella, etkä halua yleisöä? Vietä parvekkeellasi esimerkiksi rauhallinen joogahetki ilman pelkoa tirkistelevistä katseista. Kaihtimet suojaavat kesäisin myös liialliselta kuumuudelta treenihetkesi aikana.

Säilytätkö parvekkeellasi esimerkiksi polkupyörää tai muuta arvokasta? Pidät tavarasi paremmin suojassa lasitetulla parvekkeella, kun kaihtimet suojaavat parvekettasi. Näin parvekkeellasi olevat tavarat eivät näy ulospäin, eivätkä houkuttele ylimääräisiä vierailijoita. Kaihtimien tuoma näkösuoja parvekkeelle tekee olosi turvalliseksi. 

Vähennä auringonpaistetta parvekkeella

Aurinkoisella säällä parvekkeen näkö- ja aurinkosuoja estää tehokkaasti lämpötilan nousun parvekkeella sekä asunnon sisällä. Kesän kuumimmalla paahteella Visor kaihtimet laskevat parvekkeen lämpötilaa jopa 5 astetta. Parvekkeen pysyessä viileämpänä koko asunnon lämpötila nousee vähemmän. Kaihtimet pienentävät koneellisen viilennyksen tarvetta myös asunnon sisällä ja auttavat säästämään energiaa.

Onko parvekkeellasi minipuutarha? Kasvit viihtyvät keväästä pitkälle syksyyn parvekelasituksen suojassa, mutta kesän auringonpaahde on monille kasveille liikaa. Parvekekaihtimilla suojaat yrtit ja kukat suoralta paahteelta silloin, kun aurinko paistaa kuumasti.

Lapset tai lemmikit viihtyvät lasitetulla parvekkeella ja voivat viettää siellä aikaa turvallisesti. Parvekkeen lämpötila pysyy miellyttävänä, kun aurinko ei pääse suoraan paistamaan.

Parvekekaihtimet ovat suosittu näkösuoja parvekkeelle

Visorin kankaiset vekkikaihtimet kehitettiin vuonna 2006 parvekelasituksia varten. Nopeasti yleistyneille lasitetuille parvekkeille kaivattiin helppokäyttöistä aurinko- ja näkösuojaa. Visor parvekekaihtimien valmistus alkoi patentoidusta kiinnitysratkaisusta, jonka avulla kaihtimet voidaan asentaa parvekkeen ylälaseihin ja terassilaseihin täysin ilman ruuvaamista ja työkaluja.

Kaihdinta voi myös monista muista parvekkeilla käytetyistä kaihdinratkaisuista poiketen käyttää kahteen suuntaan, lasin alalaidasta ylös- ja ylälaidasta alaspäin. Näin kaihtimella voi joustavasti säätää parvekkeelle tulevan valon ja näkösuojan määrää.

Jokaiseen parvekelasiin kiinnitetään oma kaihtimensa, jolloin parvekelaseja voi avata, sulkea ja liikutella normaaliin tapaan, vaikka kaihtimet olisivat vedettyinä lasien eteen. Kuumina kesäpäivinä parveke viilenee tutkitusti tehokkaimmin, kun kaihtimet ovat vedettyinä lasien eteen ja muutama lasi avataan raolleen, jolloin parveke pääsee tuulettumaan kunnolla.

Vuosien saatossa Visorin parvekekaihtimista on tullut erittäin suosittu valinta lasitetuille parvekkeille ja terasseillä. Vuonna 2021 Visor valmistaa jo noin 150 000 parveke- ja terassikaihdinta kotimaan ja Euroopan markkinoille.

Paras näkösuoja parvekkeelle

Kaihtimien tuoma näkösuoja parvekkeelle on tarpeen melkein jokaiselle, joka asuu tiheästi rakennetulla alueella, jossa liikkuu paljon ihmisiä ja naapurit ovat lähellä. Parvekelasitukseen on kuitenkin usein vaikea löytää helposti asennettavaa ja joustavasti käytettävää kaihdinratkaisua, joka kestää parvekkeen vaihtelevat lämpötila- ja kosteusolot.

Parvekkeilla on käytetty usein esimerkiksi parvekkeen kattoon asennettuja rullakaihtimia tai bambuverhoja, joilla saa tehokkaan näkö- ja aurinkosuojan. Tällaiset kaihtimet vaikeuttavat kuitenkin lasien käyttöä, kun ne on vedetty lasien eteen.

Perinteiset kiskoissa roikkuvat sivuverhot ovat kätevä näkösuoja parvekkeelle ja sisustavat parveketta kauniisti. Verhoja valitessa kannattaa kuitenkin varmistaa, että verhojen kangas kestää kosteutta ja voimakkaita lämpötilan vaihteluita. Verhokiskoa parvekkeen kattoon asennettaessa on myös ensin varmistettava, että kiskon saa porattua parvekkeen kattoon.

Kun valitset parvekkeellesi Visorin parvekekaihtimet, teet lasitetusta parvekkeesta viihtyisän lisähuoneen. Kaihtimet saa asennettua parvekkeen ylälaseihin kätevästi ilman poraamista ja ruuvaamista, eivätkä ne estä parvekelasien käyttöä.

Tehokas aurinkosuoja

Visor parvekekaikaihtimien kankaan taustalla oleva helmiäispinta heijastaa auringonsäteet tehokkaasti pois parvekkeelta pitäen parvekkeen lämpötilan matalampana. Parvekkeella oleskelu tuntuu miellyttävämmältä, kun auringonsäteet eivät häikäise silmiä eivätkä lämmitä suoraan ihoa.

Aina juuri sinun parvekkeellesi sopivat kaihtimet

Visor kaihtimet valmistetaan aina mittatilaustyönä jokaiseen parveke- ja kaidelasiin sopivaksi. Kun jokaiseen lasiin kiinnitetään oma kaihtimensa, voi parvekelaseja avata, sulkea ja liikutella normaaliin tapaan; kaihtimet eivät ole tiellä. Aina juuri lasitukseesi sopivat kaihtimet ovat oiva näkösuoja parvekkeelle.

Kätevä portaaton säätö

Parvekekaihtimia voi säätää portaattomasti kahteen suuntaan, ikkunan ylälaidasta alaspäin ja alalaidasta ylöspäin. Tämä mahdollistaa kaihtimien käytön joustavasti aurinko- ja näkösuojana. Kun haluat piiloon auringon häikäisyltä, laske kaihdinta lasin yläreunasta alas. Paras näkösuoja parvekkeelle syntyy, kun nostat kaihtimia lasin alalaidasta ylös. Kaihtimien kangasmallistossa on valittavissa myös läpikuultavia kankaita, jotka suojaavat auringon häikäisyltä, mutta antavat kauniin maiseman kuultaa lävitseen.

Siisti, yhtenäinen julkisivu koko taloon

Uusissa taloissa on paljon julkisivuja, joissa parvekkeen kaiteetkin ovat kirkasta lasia. Visorin valikoimasta löytyy sekä vekkikankaiset parvekekaihtimet että kaidekaihtimet, joilla luot yhtenäisen ilmeen parvekkeelle. Kun koko taloyhtiön parvekkeille valitaan samanlaiset kaihtimet, pysyy koko talon julkisivu siistinä ja arvokkaan näköisenä. Parvekekaihtimien suosituimmat sävyt ovat neutraaleja valkoisia ja harmaita, jotka eivät pistä silmään kerrostalon julkisivussa eivätkä vie huomiota parvekkeen sisustukselta.

Asenna ilman työkaluja

Visorin kaihtimet on helppo asentaa patentoidulla pikakiinnityksellä parvekelasien ylä- ja alalaitoihin. Asennus ei vaadi poraamista tai työkaluja, millä varmistetaan, että parvekelasivalmistajan lasitukselle myöntämä takuu säilyy. Visorin valikoimasta löytyy laaja valikoima kiinnikkeitä kaikkiin yleisimpiin Suomessa myytäviin parvekelasituksiin. Pikakiinnityksen ansiosta parvekekaihtimet on helppo asentaa myös itse. Kaihtimet voi myöhemmin myös halutessaan poistaa, eikä niistä jää jälkiä parvekelaseihin.

Valitse helppokäyttöiset ja turvalliset kaihtimet

Kaihtimien käyttö on erittäin helppoa. Kaihdinta säädetään sen alumiinilistoihin kiinnitetyistä kahvoista tai suoraan alumiinilistoista. Kaihdinta voi liikuttaa portaattomasti lasin ylälaidasta alas ja alalaidasta ylös. Kaihtimen voi jättää siihen kohtaan lasia, mihin itse haluaa; vaikka lasin keskelle. Korkeissa parveke- ja terassilaseissa kaihtimen käyttöä helpottaa erityinen teleskooppisauva, jolla kaihtimien asentoa on helppo säätää myös silloin, kun ne ovat käden ulottumattomissa.

Säätömekanisminsa ansiosta Visor kaihtimissa ei ole lainkaan roikkuvia naruja tai ketjuja, mikä tekee niistä erityisen siistinnäköiset parvekkeella. Kaihtimet ovat myös turvalliset lapsille ja lemmikeille, kun niissä ei ole roikkuvia osia, joihin voisi takertua tai jotka voisivat houkutella leikkimään.

Helppo pitää puhtaana

Visor parveke- ja terassikaihtimet valmistetaan aina vesipestävästä kankaasta. Irtolian ja pölyn poistat kaihtimien pinnasta helposti imurin harjapäällä. Perusteellisempaa puhdistusta kaipaavien kaihtimien pinnan voi pyyhkiä kostealla liinalla. Jos kaihtimissa on pinttyneempää likaa, ne voi myös kokonaan irrottaa ja pestä vedellä ja miedolla hienopesuaineella. Kaihtimet on tarvittaessa helppo irrottaa myös lasien pesun ajaksi.

Tee kodin ilmeestä yhtenäinen kaihtimilla

Visorin kankaisia vekkikaihtimia voi käyttää lasitetun parvekkeen ja terassin lisäksi myös kodin sisäikkunoissa, joissa ne antavat tyylikästä aurinko- ja näkösuojaa. Sisäikkunoihin löytyy myös täysin pimentävien kankaiden mallisto. Kun valitset samanlaiset kaihtimet kaikkiin kodin lasipintoihin, pysyy sisustuksen ilme yhtenäisenä ja tyylikkäänä.

Inspiraatiota parvekkeen näkösuojan valintaan 

Jos vielä pohdit, onko Visorin parvekekaihdin oikea valinta näkösuojaksi parvekkeellesi, katso valmiita toteutuksia galleriasta. Voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme ja pyytää asiantuntijan avuksi parvekenäkösuojan valintaan.