Sinilähdetalossa on yhteensä n. 250 kpl Visor kaihdinta luokkahuoneissa sekä muissa tiloissa.

Kaihtimet rauhoittavat luokkahuoneet opetukselle

Moderneissa uusissa koulurakennuksissa on selkeästi panostettu tilojen avaruuteen sekä ilmavuuteen. Luokkahuoneissa saattaa olla useammalla sivulla lasiseinää, joka tuo valoa ja siroutta tiloihin. Läpinäkyvyys ja muunneltavat tilat ovat tämän päivän koulurakennussuunnittelun trendejä, johon Visorin kahdesta suunnasta säädettävät kaihtimet tuovat lisää vaihtelevuutta.

”Useassa koulumme luokkahuoneessa on lasiseinä, joista on näkymä suoraan ulkopuolella olevalle käytävälle. Kaihtimet auttavat lapsia keskittymään opetukseen, kun he eivät suoraan näe mitä käytävillä tapahtuu”, kertoo Sinilähteen koulun rehtori Mari Laurell. ”Kaihtimien avulla saadaan halutessa myös yksityisyyttä, jos on esimerkiksi tarve kahdenväliselle keskustelulle”, Laurell jatkaa.

Laurellin mukaan kaihtimet eivät vähennä valon tuloa luokkaan: ”Kaihtimia voi kätevästi säätää niin, että lasiseinän yläosa ei mene peittoon, jolloin tila saadaan rauhoitettua, mutta valoisuus ja läpinäkyvyys säilyvät. Lisäksi kaihtimien vaalea väri mahdollistaa valon pääsyn luokkaan näkösuojasta huolimatta”.

Kaihtimet ovat kestäneet käytössä hyvin

Sinilähteen koulussa toimii 1.–6. luokat ja samassa rakennuksessa on myös päiväkoti, jossa kaudella 2022-2023 neljä varhaiskasvatuksen ryhmää ja kaksi esiopetusryhmää. Visorin kaihtimia löytyy sekä koulun että päiväkodin puolelta.

”Olen ollut yllättynyt kuinka hyvin kaihtimet ovat kestäneet käyttöä. Kaihtimen vekki todella palautuu, vaikka se menisi ryppyyn”, Laurell kiittelee. ”Olemme linjanneet, että vain aikuiset saavat siirrellä verhoja, jotta ne kestäisivät käytössä mahdollisimman pitkään”, Larell jatkaa. ”Kaihtimet ovat helppokäyttöisiä ja tällä käyttökokemuksella mikä meillä on, voin suositella niitä muihin vastaaviin tiloihin”, Laurell päättää.

FAKTAT:
Sinilähde-talo on valmistunut vuonna 2021 Heinolaan Sinilähteen kaupungin osaan. Sinilähteen koulu toimii Sinilähde-talossa yhdessä Sinilähteen päiväkodin kanssa. Rakennuksessa on yhteensä n. 250 kpl Visor kaihdinta erilaisissa luokkahuoneissa sekä muissa tiloissa.