Kempeleessä kuhisee – Visorin kaihdintehtaalla ollut kiireinen kevät

Kempeleessä kuhisee – Visorin kaihdintehtaalla ollut kiireinen kevät
Kuvassa tehdaspäällikkö Tuukka Liukko (vas.) sekä työnjohtaja Jukka Rissanen.

Suomen Visorin kaihdintehtaalla Kempeleessä on kuhissut kevään ajan. Tuotannossa on aloittanut alkuvuoden aikana 45 uutta työntekijää. Työntekijöitä on haettu kolmella eri rekrytointikierroksella. Rekrytoinnissa on myös tiivistetty lähiseudun oppilaitosyhteistyötä. Uusien työntekijöiden lisäksi Visorin tehtaalla aloittaa kesäkuussa viisi Tutustu- ja tienaa -harjoittelijaa.

Hurjassa nosteessa olevien designkaihdinten valmistajan, Visorin, tehtaalla on ollut menoa ja meininkiä alkuvuonna 2021. Isot rekrytoinnit ovat aina kasvavan yrityksen haaste, mutta samalla mahdollisuus kehittyä eteenpäin.

- Kun lyhyessä ajassa palkataan suuri määrä uusia työntekijöitä, on perehdyttäminen aina iso haaste. Kokonaisuutta tarkasteltaessa voin ylpeänä todeta, että työntekijöiden perehdytykset ovat sujuneet erinomaisen hyvin ja suurin kiitos tästä kuuluu osaaville tuotannon työntekijöille, kertoo työnjohtaja Jukka Rissanen.

Visorin kaihdintehtaan kokonaishenkilömäärä on tällä hetkellä 85. Suuren työntekijälisäyksen tekeminen yritykseen ei ole kuitenkaan mikään pikku juttu.

- Teemme päivittäin uusia oivalluksia niin prosessin ohjaamisen, prosessin automatisoinnin kuin käsityönä tehtävien töiden parissa. Uuden oppimisen myötä pystymme päivä päivältä paremmin vastaamaan ennätyksiä takovan myynnin tarjoamaan haasteeseen. Teimme toukokuussa uuden tuotantoennätyksen yli 24 000 valmistunutta kaihdinta, näiden kaihtimien pinta-ala on vähän reilut 3,5 hehtaaria, jatkaa Rissanen.

Kiire on näkynyt myös tehdasta johtavan tehdaspäällikkö Tuukka Liukon arjessa.  

- Töitä on ollut kovasti ja välillä kiirettäkin pitänyt, onneksi työnteko Visorilla ja koko Lumon konsernissa on hauskaa, niin kyllä tätä hyvällä sykkeellä jaksaa tehdä. Yksin näistä tehtävistä ei kuitenkaan olisi selvinnyt. Onneksi minullakin on huippu tiimi ympärilläni, joka puhaltaa yhteen hiileen ja johon voin luottaa täysin, päättää Liukko.