Pieni tila vaatii sisustajalta kekseliäisyyttä

Pieni tila vaatii sisustajalta kekseliäisyyttä

Meidän koti on pieni yksiö, mutta meillä on kuitenkin erillinen keittiö, johon mahtuu myös ruokapöytä. Olohuoneessa on alkovi sänkyä varten. Meillä ei ole paljoa lattiapinta-alaa, joten yksityiskohtia rakastavana päädyin sisustamaan seiniä. Seinillä on hyllyjä, tauluja sekä muita seinäkoristeita.

Etniset yksityiskohdat rikastuttavat skandinaavista sisustusta

Sisustustyylini on rento sekoitus skandinaavista ja boheemia. Pidän skandinaavisista neutraaleista sävyistä sekä etnisistä yksityiskohdista sisustuksessa. Sisustuksessani on hyvin neutraali ja maanläheinen väripaletti, jota tehostan yksittäisillä värikkäämmillä yksityiskohdilla mielialan mukaan. Sisustusta aloittaessa kannattaa miettiä kodin väripaletti. Jos haetaan harmonista vaikutelmaa, kannatta alkuun valita vain muutama pääväri, joilla sisustaa. Sen lisäksi voi ottaa pari muuta väriä tehosteväreiksi ja käyttää niitä maltillisesti.
Kun pääväripaletti on aina sama ja tehostevärejä käytetään harkiten, sisustusta saa helposti muutettua ja piristettyä tehostevärejä vaihdellen esimerkiksi vuodenaikojen mukaan. Minun sisustuksessani on neljä pääväriä ja tehostevärejä käytän esimerkiksi koristetyynyissä ja tauluissa.

Yksityisyyttä kaihtimilla

Visor kaihtimet ovat tärkeä osa sisustustani. Suurin ongelma asunnossamme on sen hämäryys, mutta yksityisyyttä varten kaihtimet ovat täällä ehdottomat. Läpikuultavat kaihtimet tuovat tarvittavaa yksityisyyttä, mutta päästävät kuitenkin paljon valoa kotiin sisälle. Parasta niissä on, että ne voi avata sekä alhaalta että ylhäältä! Useimmiten pidämme kaihtimia puoliksi auki ylhäältä avattuna.

 

@31m2

Olen Satu Gülle ja asun 31 neliön yksiössä mieheni ja 2,5-vuotiaan lapsemme kanssa. Kiinnostukseni sisustukseen alkoi, kun halusin maalata olohuoneemme punaisen seinän vaaleaksi. Alun perin oli tarkoitus maalata vain se seinä, mutta pian halusin vaihtaa pari huonekaluakin. Homma lähtikin niin sanotusti käsistä ja vuoden päästä oli koko koti sisustettu täysin uudestaan.