Peittävyyttä, suojaa auringolta ja parempaa akustiikkaa

Peittävyyttä, suojaa auringolta ja parempaa akustiikkaa

Jo talon rakennusvaiheessa oli pakko hieman pohtia myös ikkunoiden verhoratkaisuja, sillä meidän olohuoneen isot ikkunat ovat 2,8m korkeat ja pari metriä leveät ja kaiken lisäksi niistä paistaa aurinko sisään ison osan päivästä. Tarvittiin siis näkösuojaa, suojaa auringolta ja kuumuudelta ja lisäksi jotain, joka parantaisi korkean tilan akustiikkaa. Noilla spekseillä ei jäänyt kamalasti vaihtoehtoja, koska näiden lisäksi tärkeä kriteeri oli myös ulkonäkö. En lämmennyt lamelleille ja screenitkään eivät jostain syystä kuitenkaan sytyttäneet. Nämä Visorit bongasin netistä ja sain käydä paikan päällä katsomassa näitä tässä lähettyvillä ja samalla kuulin vähän jo käyttökokemuksia ja sain apua värin valintaan Sitten kun ystäville tuli nämä uuteen kotiin tuohon naapuriin, tiesin, että nämä halutaan meillekin. Minusta on aina kiva päästä testaamaan tuotteita vähän livenä ennen niiden tilaamista netistä, vaikka kuin lukisi hyviä arvosteluja. Varsinkin jos on kyse arvokkaammasta sijoituksesta, kuten tällaiset kaihtimet.

Etukäteen mietin, että miten hyvin tuo verho blokkaa näkyvyyden sisään, jos pihalla on kovinkin pimeää ja sisällä täysi valaistus. Nyt kun illat ovat alkaneet pimetä, pääsimme testaamaan tuotakin ihan konkreettisesti. Pistimme käytävän valot päälle ja mies heiluu tuolla käytävällä sisäpuolella. Sisältä näkyy vain vaalea varjo siinä kohtaa missä on ihminen, mutta sen kummemmin noista ei onneksi näy läpi!

Visorit ovat materiaaliltaan tuollaista hieman muovimaista, joten niitä pystyy pyyhkimään kostealla liinalla, mikäli pienet tahmakädet pääsevät niitä rutistelemaan. Tätä itse asiassa testattiin tänään, kun Viia kompastui kaakaolasin kanssa ja kaakaota roiskui myös kaihtimiin. Lisäksi Visorit palautuvat rutistelun jälkeen takaisin saman näköiseksi kuin ennenkin. Todennäköisesti pienet lapset ei siis saa näitä pilattua. Piti itse ihan testimielessä näitä rutistella, eikä verhoon onneksi jää sen jäljiltä ruttuja! Plussaa myös siitä, että näissä ei ole mitään roikkuvia naruja, joista lapset voisivat vedellä tai saada narut solmuun.

Kaihtimien asennus oli suhteellisen yksinkertainen homma, eikä siihen kyllä meidän mielestä tarvinut mitään maksettua asennusta. Me laitettiin nämä itse, vaikka ei mitään raksaihmisiä muuten ollakaan. Visorin sivuilta löytyy selkeät ohjeet  ikkunoiden mittaamista varten sekä myös ohjeet asennukseen. Näillä ohjeilla me asennettiin nämä. Kannattaa muuten huomioida se, että jos on kovin korkeat ikkunat, niin kannattaa tilata myös käyttösauva, jolla saa nostettua ja laskettua verhoja, jos itse ei yllä ylös asti! Mehän ei tuota hoksattu, mutta tilasin sen jälkikäteen paikalliselta jälleenmyyjältä.

Lue koko blogiteksti NauravaNapin blogista ->