Miksi Visorin kaihtimet?

Miksi Visorin kaihtimet?

Isot maasta kattoon asti kohoavat ikkunat ja luonnonvalo oli alusta saakka meidän toive numero yksi, kun alettiin rakentaa.Valitsimme Visorin vekkikaihtimet kiinteisiin ikkunoihin, joihin ei talokaupan mukana tullut sälekaihtimia. Olimme miettineet Visoreita eli vekkikaihtimia alusta saakka, sillä niiden ulkonäkö miellytti silmää, mutta halusimme muuttaa ensin ja katsoa rauhassa mihin kaikkialle ja minkälaisia niitä tarvitaan.

Muutettuamme huomasimme nopeasti, että kaihtimet ovat ensimmäisten pakollisten hankintojen joukossa, jotta voimme tarvittaessa pitää auringon lämmittävät säteet ulkopuolella. Sen lisäksi, että myös pimeällä näkösuoja on tarpeen vaikkei meidän ikkunoista sisään olekaan ihan suoraa näköyhteyttä.

Millaiset kaihtimet meille valikoitui?

Yhdestä asiasta olimme kuitenkin varmoja alusta saakka: Meillä on valkoiset ikkunanpuitteet sisäpuolella, joten valitsimme kaikkien profiilien väriksi valkoisen. Halusimme myös kaihtimien olevan valkoiset, joten vaihtoehdoksi tulivat läpikuultava valkoinen, tiivis luonnonvalkoinen tai kirkas valkoinen. Valitsimme lopulta kaihtimiksi läpikuultavan valkoisen lähes kaikkialle. Ainoastaan kodinhoitohuoneen kokolasinen ovi vaati hiukan enemmän näkösuojaa, joten siihen valitsimme tiiviin luonnonvalkoisen vekkikaihtimen.

 

Tulimme myös siihen tulokseen, ettemme kaipaa pimennystä makuuhuoneeseen sillä sitä ei ole ennenkään kaivattu. Tykkäämme kummatkin herätä aamulla valoisaan eikä valoisassa nukkuminenkaan tuota meille ongelmia. Siitä huolimatta näkösuojaa kaipasimme makuuhuoneen kiinteisiin ikkunoihin, esimerkiksi tähän sisäikkunaan, josta on suora näköyhteys ulos.

4B5E6CAF-EF0A-4BC5-AF15-841373E43AA7-2.jpg

Sen sijaan lastenhuoneeseen pimennysverho on ihan pakollinen. Pimennyskankaan väriä mietimme kylmän vaalean harmaan lämpimän vaaleanharmaan välillä. Päädyimme lämpimään vaalean harmaaseen sillä meidän kodissa on käytetty muutenkin lämpimiä sävyjä. Pimennysverhon ontelokangas ei päästä valoa lävitseen rakenteensa ansiosta, mutta huomioitavaa on, että aivan ikkunan reunoista valo voi hieman kajastaa ja niin meilläkin hieman kajastaa. Tämä ei tullut yllätyksenä sillä siitä mainitaan Visorin sivuilla, eikä haittaa meillä sillä emme tavoitelleetkaan aivan säkkipimeää huonetta.

Mitä huomiota olemme tehneet käytössä?

Heti asennettuamme vekkikaihtimet muutos oli merkittävä! Ne selvästi pitivät lämpötilan paljon matalampana aurinkoisina päivinä, toivat välittömästi kodikkuutta, lämpöä ja tietynlaista turvallisuuden tunnetta, jota en edes tiennyt kaipaavani. Vekkikaihtimet on niin niin kauniit ja sopii täydellisesti meidän sisustukseen ja ne myös selvästi pehmensivät meidän akustiikkaa.

Tällä hetkellä läpikuultava kaihdin myös suodattaa kauniisti pois ikävän keskeneräisen pihan näköpiiristä siltikään täysin sulkematta meitä maailmalta. Rakastan sitä, että ne tuovat suojaa mutta silti niiden läpi näkee. Miten nerokasta!

On tullut myös huomattua, että nämä vekkikaihtimet toimivat ovissa ja avattavissa ikkunoissa mielettömän hyvin, sillä ne ei lepata tuulessa eikä liiku ikkunan pinnalla muutenkaan ovea sulkiessa tai avatessa. Eikä niissä ole vapaana roikkuvia naruja niiden ollessa auki eikä kiinni. En tiedä onko kaihdinmarkkinoilla olemassa mitään Visoreita parempaa ratkaisua niihin, joten ei ihme että on suosittu. Samasta syystä Visorit ovat täydelliset ikkunoiden lisäksi myös parveke- ja terassilasituksiin.

Meidän makuuhuoneessa on ranskalainen parveke, jonka ovessa on normaali sälekaihdin. Sälekaihdin ei pysy oven mukana ollenkaan vaan on jatkuvasti oven välissä tai saranoiden välissä ja vääntyilee lasten käytössä. Olenkin ajatellut vaihtaa siihenkin oveen vielä Visorin kaihtimen, jossain kohtaa vaikka alunperin ajattelimme, ettei tarvetta ole.

Lapsiperheessä osaa arvostaa kaihtimia, jotka kestävät lasten käsittelyä. Kaihtimen vekkikangas palautuu muotoonsa vaikka lapsi rutistaisi verhoa käsin. Kaihtimen saa irrotettua ikkunasta kokonaan esim. ikkunanpesua varten ja venkikangas kestää vesipesua käsin ja palautuu muotoonsa taas kuivana. Aika mieletöntä eikö! Huomiona vielä se, ettei ontelokankaasta valmistettuja Visorin pimennyskaihtimia saa pestä. Ne voi puhdistaa kostealla liinalla pyyhkimällä, muttei saa hangata.

Tykkään myös siitä miten helppo vekkikaihtimet oli laittaa tilaukseen ja ettei niistä tarvitse erikseen pyytää tarjousta vaan hinnan näkee välittömästi. Heiltä tulee myös tarkistussoitto, jossa tehty tilaus varmistetaan ja käydään läpi vielä asiantuntijan kanssa ennen tilausvahvistusta. Pakko sanoa myös, että asennus oli uskomattoman helppoa hyvillä ohjeilla, vaikka Visorilta on saatavilla myös mittaus ja asennuspalvelu.

Tyytyväiseltä asiakkaalta erittäin iso suositus tälle loistavalle kotimaiselle innovaatiolle. Visorille myönnettiin helmikuussa Avainlippu- merkki, jo aiemmin saadun Design from Finland-merkin lisäksi. Kaihtimet valmistetaan mittatilauksena Kempeleessä omalla tehtaalla.

Rakkaudella, Ninnu

Alkuperäinen blogiteksti ->